Hvad har jeg i køleskabet
Casper Sobczyk
Masser
af grønt

Stegte ris med grønt og marineret gris

Forberedelsestid
60 min.
Antal personer
4 pers.

Ingredienser

Gris

  • 500 g stegeflæsk i skiver
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk hoisinsauce eller sweet chilisauce

Sovs

  • 1 spsk kogende vand
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sesamolie eller anden olie
  • 2 spsk sojasauce
  • ¼ tsk hvid peber

Ris

  • 300 gram jasmin ris
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk salt

Grønt  

  • 2 æg
  • 2 tsk olie
  • 1 mellemstort løg
  • 2 forårsløg, 30 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 stængler bladselleri, 160 g
  • 1 bakke bønnespirer, 100 g
  • 1 spsk olie

Pynt

  • Frisk koriander og peanuts

Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Skær kødet i strimler
  3. Pil løg og hvidløg og hak dem meget fint
  4. Bland med hoisinsauce
  5. Vend kødet i marinaden og lad det trække mindst ½ time
  6. Læg kødet i et ovnfast fad og steg det 35 minutter
  7. Vend af og til
  8. Bland alle ingredienser til sovs i en skål
  9. Kog ris efter anvisning på emballagen
  10. Pisk æg sammen
  11. Varm olie på en pande ved middel varme og steg æg til røræg
  12. Pil og hak løg
  13. Rens forårsløg og skær dem i skiver på skrå
  14. Fjern kerner fra peberfrugt og skær den i tern
  15. Skyl bladselleri og skær dem i tern
  16. Varm olie i en wok eller sauterpande ved middel varme
  17. Steg løg til de er klare
  18. Tilsæt det stegte kød
  19. Tilsæt ris og rør godt
  20. Tilsæt sovsen og rør godt
  21. Tilsæt røræg, forårsløg, peberfrugt, bladselleri og bønnespirer
  22. Rør rundt og steg et parminutter
  23. Smag til med salt, peber og sojasauce
  24. Pynt evt. med hakket koriander og peanuts

Næringsindhold

Næringsindhold pr. person
(ca. 656 g af retten):

Energi:
3919 kJ (937 kcal)
Protein:
39 g
Kulhydrat:
80 g
Kostfibre:
6 g
Fedt:
49 g

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi:
598 kJ (143 kcal)
Protein:
6 g
Kulhydrat:
12 g
Kostfibre:
1 g
Fedt:
7 g
Champignon
Hvidløg
Kål
Squash
Aubergine
Kidneybønner
Tomat
Tomat (sliced)
Gulerod
Broccoli
Aubergine
Kål
Ærter
Majs
Squash
Gulerod
Champignon
Blomkål
Hvidløg