Masser
af grønt
af grønt
Syrlig kålsalat med mørbrad af gris og svampe
45 min.
4 pers.
Ingredienser
Mørbradbøffer
- 1 mørbrad af gris, 500 g
- Salt og peber
- 1 dl mel
- 20 g smør
Kålsalat
- ½ savoykål, 350 g
- 1 usprøjtet citron
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ frisk chili
- Salt og peber
Svampe a la creme
- 400 gram svampe gerne blandede
- 20 g smør
- 1 dl piskefløde
- 1 grønsags boullionterning
- En håndfuld persille, 25 g
- 1 skalotteløg, 30 g
- 1 fed hvidløg
- Revet skal af en citron (fra kålsalat)
Tilbehør
- 4 skiver franskbrød, 200 g
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
- Skær sølvsenen af mørbraden
- Skær den i 6-8 bøffer, ca. 3 cm tykke, tryk dem let, krydr med salt og peber og sæt dem til side
- Snit kål fint
- Vask citron, riv skallen fint og gem den til svampene
- Pres saften af citronen og bland med olie, finthakket hvidløg og chili, ½ tsk salt og lidt peber
- Vend kål i marinaden og sæt den til side
- Rens svampe og skær dem i kvarte
- Varm smør på en pande ved god varme, det må kun blive let gyldent
- Steg svampe 4-5 minutter
- Tilsæt fløde og bouillonterning og lad det koge ind
- Skyl og tør persille og hak den fint
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint
- Bland løg, persille og revet citronskal
- Vend persilleblandingen i svampene, vend rundt og smag til med salt og peber
- Vend mørbradbøffer i mel
- Varm smør på en pande ved god varme
- Brun mørbradbøfferne 1 minut på hver side.
- Skru ned til middelvarme og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side, de skal være let rosa indeni
- Rist franskbrød på en brødrister eller på panden, hvor du har stegt bøfferne og server til
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 454 g af retten):
- Energi:
- 2637 kJ (630 kcal)
- Protein:
- 38 g
- Kulhydrat:
- 43 g
- Kostfibre:
- 8 g
- Fedt:
- 33 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 581 kJ (139 kcal)
- Protein:
- 8 g
- Kulhydrat:
- 9 g
- Kostfibre:
- 2 g
- Fedt:
- 7 g