måneden
Urtehummus og nuggets af gris
Junkfood på den sofistikerede, mættende og smagfulde måde!
Ingredienser
Nuggets
- 300 g filet af gris
- 2 fed hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- 2 spsk paprika
- 1 dl olivenolie
- 1½ dl hvedemel
- 2 æg
- 150 g Panko-rasp eller rasp
- ½ l smagsneutral olie
Urtehummus
- 200 g kikærter
- 1 dl jomfruolivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½ citron
- ½ dl tahin
- 2 håndfulde blandede krydderurter (f.eks. persille, purløg, estragon, dild)
- Salt
Tilbehør
- 500 g grøntsagsstave, fx agurk, gulerødder, blomkål, sukkerærter eller blancherede aspargesbroccoli
Vidste du at…
Grisekød er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Det er et bedre kødvalg for klimaet. Få viden om grisekød og mere bæredygtig madlavning.
Kilde: Rådet for sund mad, Vejledning om brug af generiske klimaanprisninger og kostråd til at fremme sundere valg
Sådan gør du
Dagen inden: Læg kikærterne i blød i koldt vand i minimum 10 timer. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du bruge 400 g, og de skal ikke udblødes.
- Skær kødet ud i 2×2 cm, og lad det marinere i knust hvidløg, salt, peber, paprika og olivenolie i mindst 1 time i køleskab.
- Kog kikærterne i ca. en time, til de er møre. Herefter blendes de med olie, hvidløg, citronsaft, tahin, krydderurter og salt, til det har en grov tekstur.
- Kødstykkerne vendes i mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
- Kom smagsneutral olie i en lille gryde, og varm den op til 175-185 grader.
- Kom halvdelen af de panerede nuggets i og steg dem til de er gyldne (ca. 3 min). Kom dem derefter på fedtsugende papir og drys salt over dem. Gør det samme med den anden halvdel.
- Spis nuggets med urtehummus til.
Tip
Hvis du stikker en tandstik af træ ned i olien, og det syder let omkring den, så er olien klar til at fritere.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. person
(ca. 428 g af retten):
- Energi:
- 5222 kJ (1243 kcal)
- Protein:
- 41.6 g
- Kulhydrat:
- 78.9 g
- Kostfibre:
- 12.1 g
- Fedt:
- 83.3 g
Næringsindhold pr. 100 g:
- Energi:
- 1220 kJ (290 kcal)
- Protein:
- 9.7 g
- Kulhydrat:
- 18.4 g
- Kostfibre:
- 2.8 g
- Fedt:
- 19.5 g