Hvad har jeg i køleskabet

Der er protein i andet end grisekød. Bønner og linser er i store dele af verden den primære proteinkilde, hvor kødet bruges som krydderi. Og hvis du starter med bælgfrugterne, får du en hel verden af nye muligheder for at kombinere med grøntsager og grisekød, der kan sætte smæk på smagen. Det er ikke så svært, som du måske tror. Her er lidt inspiration at starte på.

Stegte ris med grønt og marineret gris
Bælg-
frugter
Stegte ris med grønt og marineret gris
Casper Sobczyk
Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser
Bælg-
frugter
Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser
Mikkel Karstad
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer
Bælg-
frugter
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer
Mikkel Karstad
Perlebyg med creme fraiche, koriander og chili-con-gris
Bælg-
frugter
Perlebyg med creme fraiche, koriander og chili-con-gris
Mikkel Karstad
Ribollita med bønner, saltet citron og grisekæbe
Bælg-
frugter
Ribollita med bønner, saltet citron og grisekæbe
Mikkel Karstad
Mos af gule ærter og æbler med stegt medister
Bælg-
frugter
Mos af gule ærter og æbler med stegt medister
Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter
Bælg-
frugter
Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter
Fladbrød med grøntsager, kikærter og krydderstegte minutstrimler
Bælg-
frugter
Fladbrød med grøntsager, kikærter og krydderstegte minutstrimler
Feijoada – Portugisisk bønnegryde med gris
Bælg-
frugter
Feijoada – Portugisisk bønnegryde med gris
William Milsted
Bløde sorte bønner med sprøde grisehaler
Bælg-
frugter
Bløde sorte bønner med sprøde grisehaler
Mette Dahlgaard
Louisiana dirty rice med spareribs
Bælg-
frugter
Louisiana dirty rice med spareribs
Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter
Bælg-
frugter
Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter
Majs
Tomat
Aubergine
Hvidløg
Løg
Kartoffel
Ærter
Kidneybønner
Kål