Hvad har jeg i køleskabet

Der er protein i andet end grisekød. Bønner og linser er i store dele af verden den primære proteinkilde, hvor kødet bruges som krydderi. Og hvis du starter med bælgfrugterne, får du en hel verden af nye muligheder for at kombinere med grøntsager og grisekød, der kan sætte smæk på smagen. Det er ikke så svært, som du måske tror. Her er lidt inspiration at starte på.

Stegte ris med grønt og marineret gris
Bælgfrugter
Stegte ris med grønt og marineret gris
Casper Sobczyk
Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser
Bælgfrugter
Jordskokker og gris i karry, kokos og røde linser
Mikkel Karstad
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer
Bælgfrugter
Grønne bønner med soja, sesamfrø, tang og mørbradbøffer
Mikkel Karstad
Perlebyg med creme fraiche, koriander og chili-con-gris
Bælgfrugter
Perlebyg med creme fraiche, koriander og chili-con-gris
Mikkel Karstad
Ribollita med bønner, saltet citron og grisekæbe
Bælgfrugter
Ribollita med bønner, saltet citron og grisekæbe
Mikkel Karstad
Mos af gule ærter og æbler med stegt medister
Bælgfrugter
Mos af gule ærter og æbler med stegt medister
Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter
Bælgfrugter
Forfriskende melonsalat og kikærtemarinerede nakkekoteletter
Fladbrød med grøntsager, kikærter og krydderstegte minutstrimler
Bælgfrugter
Fladbrød med grøntsager, kikærter og krydderstegte minutstrimler
Feijoada – Portugisisk bønnegryde med gris
Bælgfrugter
Feijoada – Portugisisk bønnegryde med gris
William Milsted
Bløde sorte bønner med sprøde grisehaler
Bælgfrugter
Bløde sorte bønner med sprøde grisehaler
Mette Dahlgaard
Louisiana dirty rice med spareribs
Bælgfrugter
Louisiana dirty rice med spareribs
Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter
Bælgfrugter
Lyn-tagine af kikærter, grøntsager, nakkekoteletter og krydderurter
Squash
Blomkål
Ærter
Kartoffel
Tomat
Løg
Majs
Kål
Peberfrugt